Buat duit sampingan di sini

Sunday, January 31, 2010

My BufDayy~~~

Salam all… heheheheh fyda da 22 tahun… waaaa rasa macam baru 18 tahun ne… huhuhu… fyda celebrate simp;e2 jak ne… mr Rite kureng…. Kunun dia wish jak…. Padahal da plan awal2 beli kek kongsi ngan adik angkat fyda SOBRI… huh, tapi yang bestnya fyda dapat 2 biji kek yang sederhana saiz… huhuhu… happy btol last Friday.. blum abis ngan kek 2 biji fyda dibelanja g oleh TOY yang da janji sem lalu g… pa lagi kenyang btol ne… pasal present pla fyda da juga dapat dari mr Rite n family… bangun2 jak tuk solat subuh fyda Nampak paper bag pink diatas meja… dalam dia da pillow heart warna pink(fav colour lagi tuh). Bila disiasat mr Rite pla yang bagi… ehhehehe… pastu present kedua fyda dapat dari family yang ajak kuar makan diluar malam tuh… fyda dapat shade yang kiut… ala2 Paris Hilton pla…. AlYY yang belikan utk fyda n kakak…

thanks all... love u guys... muax!




fyda makan kek... sodap...



mr Rite, Ina n fyda




pillow dari mr Rite... pink you!!





nice packaging jg dari mr Rite




shade dari AlYY




Toy yang support KFC n Fareez...

Saturday, January 30, 2010

Mari Mengundi~~~

salam all, beberapa ari yang lepas seluruh kampus n kediaman penuh ngan poster2 kempen pilihan raya.... maklumlah da hujung2 sesi ne Majlis Perwakilan Pelajar(MPP) dan Jawatan kuasa Mahasiswa(JAKMAS) kediaman fyda bubar dan pilihan raya diadakan. almaklumlah adat bertanding mesti da perang poster.... so, banyak la poster2 kempen yang digantung dan ditampal.... bagi fyda pilihan raya ne 3 in 1... kenapa? sebab fyda mengundi untuk MPP, JAKMAS dan calon sekolah untuk merebut 2 kerusi di peringkat MPP....

sambil2 tunggu bas dan makan ka fyda sempat juga snap2 pic...
ne la pic sekitar kolej kediaman dan kampus....








masa pegi mengundi ngan mr Rite pon, fyda sempat snap2 gambar curi2... huhuhu
haaa ne pic dalam dewan mengundi (Dewan Canselor)..





Wednesday, January 27, 2010

Chocolate HeaVen!!!

salam guys... hehhehe entri ne special btul tuk chocolate lovers...
hehehhehe... ni story sal coursemate fyda>>> LORENZO.... he is doing part time job as choco;ate sales person... at 1B... i think it's basement... beside Big Apple..
pa yang spesel, coklate dia jual ne made in Sabah!!... da macam2 flavour ne... yang paling famous coklat durian... fyda da try mang macam makan durian... hehhee... so apa lagi... p la lawat2 gerai kecil ne...

>>Basement beside BIG APPLE
>>1 BORNEO




PIC Sekitar gerai coklat...
ENJOY!!

















Friday, January 22, 2010

fiesta n pesta????

Salam… ne ha cita sal fiesta cahaya n pesta ang pow… sekarang seluruh UMS sibuk sikit salad a dua event yang akan berlangsung.. da jadi adat di UMS, pelbagai event akan dianjurkan.. yang akan datang ne fiesta cahaya n pesta ang pow..

Ne pla pic sekitar bustop yang dihiasi sempena pesta ang pow nanti…







poster pesta ang pow



kemarin petang fyda kuar dari library trus terpaku nampak kolam (not sure… I think it’s kolam..) design fiesta cahaya d foyernya. Lawa weh… hahaha jangan risau fyda da snap pic juga… tgk la kolam ne…..
















banner fiesta cahaya
Salam… baru-baru ne fyda da lepak di kafe guru… kafe ne sebenarnya diusahakan untuk menampung pelajar n pensyarah di sekolah(fakulti sebenarnya tapi, UMS panggil sekolah). Banyak improvemen da kafe ne banding sem yang lepas. Sekarang kafe ne da jual minuman panas. Fyda pun lepak la ngan Mr. Rite. Minum hot chocolate (milo la tuh). Apa yang menarik perhatian fyda bila jejak kaki di kafe ne ialah hiasan mejanya. Bunga segar diletakkan dalam baling kaca… so nice…. Makanan di kafe cikgu ne pon da tambah sedap n harga pon berpatutan. Sempat jua la fyda snap2 pic sepanjang dalam kafe…. Ooo ya time d kafe cikgu ne fyda n Mr. Rite pakai baji koperat kos kami… heheheh… sedondon gtu….



fyda kai bju koperat

Mr. Rite menghirup milonya... huhuhu




close up jualan makanan


senarai harga makanan



snap pic ngan kak pipiey yang bertugas masa tue



pose ngan milo... hahaha



ha ne la hiasan meja yang fyda ckap tue


Scenery in my heart~~~

Salam… kali ne fyda mau share beberapa pic yang fyda suka tgk…. Sesungguhnya pic2 ne fyda amik sendiri di sekitar fyda… layan jak la bes tau… tidak sangka uda ada beberapa pic scenery cam ne… lama2 bole la wat koleksi pic ne…. heheheh… ne set pertama la yang fyda share ngan korang.. enjoy ya….











Tuesday, January 19, 2010

~~~Heavenly pink + white..~~~

pink heavenly

Pink phone n watch!!!

Salam… hai all… last few months fyda semacam gila ngan 2 jenis colour selain purple… fyda da stat gila warna pink n putih… fyda da beli beg n kasut kuliah warna putih… walau pond a kena sound mama tetap fyda bertahan dengan warna putih… huhuhu… sorry ma… lau ikut fyda mau semua di beli warna putih… warna pink pla fyda pilih utk spek mata… huhuhu… gila betul… tapi yang ne mama sokong… heheheh… tempoh ari fyda search la juga pic gadget idaman yang dalam warna pink… huahuahua… kiut ne… hehehhe… lau fyda kaya macam mau beli jak… hahhaha…









~~~Reddish Contest : Nama Utk Amoi Merah~~~

salam... ha, ne ada contest... hahaha first time join ne... huhuhu






senang ja join contest ne yang penting bagi nama patung yang kai dress merah ne....









nama yang fyda terfikirkan bila nampak doll ne >>DIAN<<

hahah... jus trying i guess.. bagi doll ne nama melayu sket... hhaha

kak Reddish, up 2 u...





ne syarat2 contest ne...



1) Buat satu entry ttg contest nih dan tajuk die haruslah berjudul -->> "Reddish Contest : Nama Utk Amoi Merah" dan relinkkan link entry nih blk dlm post entry contest uols



2) Entry tu mesti lah bersertakan salah satu dr gamba Amoi Merah yg kat atas nih. So uols pilih ler salah satu pic kat atas tuh ek.



3) Open to all bloggers asalkan nnti willing utk bg ur address, name penuh dan fon number utk proses penghantaran hadiah :)



4) Sila tinggalkan link entry contest uols dlm >> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/<<. If drop kat komen box yg lain, disqualified terus okeh.

BraNd NeW Me???


Salam… lama x post entri kan? Huhu sorry… busy sikit urus pendaftaran kursus sem ne… ne pon baru jak selesai.. cakap sal sem ne uda masuk sem 4 da fyda d UMS macam baru last week orentasi… cepatnya masa berlalu kan?? Lately, fyda mcm mau pla blaja pakai make up.. huhu ya la nanti pon jadi cikgu (amin..) pakai juga kan… hm, ari tuh da sale di Center Point… kadai Guardian… murah jugak la barangan yang sale… fyda beli blusher n eye shadow… da kaler purple lagi tuh… fav colour… selang beberapa ari fyda beli pla eye liner… baru mau blaja pakai la ne… huhuhu… semua make up ne brand IN 2 IT… hopefully barangan ne sesuai ngan fyda… lau pasal lipstick atau lipgloss n lipbalm, fyda da banyak juga la… mau elakkan bibir pucat p kuliah… anyway, ne ada pic barangan yang fyda baru beli tuh…




In 2 IT Long Wearing Colour Set
EQ 01 Neptune








IN 2 IT Long Wearing Blush
CB03 Denial






In 2 It Liquid Eyeliner Waterproof with matte finish
LE 01 All Black





Silky White Pressed Powder SPF 15
02 Peach Glow


Koleksi lipstick, lipgloss n lipbalm