Buat duit sampingan di sini

Tuesday, June 28, 2011

Elianto

salam semua… kali nih aku mo share ngan korang makeup aku dari Elianto. bagi korang yang x tahu Elianto nih apa meh aku bagi intro sedikit.
Elianto nih kalau x silap maksudnya bunga matahari. dalam bahasa apa? lupa pla aku… (apalah.. tu pon lupa ka? short memori btol MsFyda neh)… yang pastinya brand nih dari korea tau… yang mengujakan pasal brand Elianto nih ialah produknya yang menarik, murah n packaging yang cantik…


sebenarnya aku bukanlah ada banyak sangat produk Elianto nih tapi adalah juga beberapa. yang aku paling suka beli single eyeshadow. eyeshadow nih dalam bentuk bulat tapi kotaknya empatsegi… sangat2 kiut bila dikumpul…
ni antara koleksi single eyeshadow aku..






240520114923
memandangkan aku bukanya ada banyak eyeshadow nih maka aku simpan dalam kotak gift nih saja..


240520114925
haa ni lah eyeshadow aku… cuma ada 10 je… bukan apa.. sekarang nih aku bukannya kerja ni pon dapat beli sebab kumpul duit sikit2…
ni pla warna2nya…


240520114931
240520114932
240520114935
240520114938
240520114939
240520114940
240520114942
240520114943
240520114945
240520114947





okey… done with eyeshadow kita pegi pla eyeshadow stick nih… eyeshadow stick nih baru jak aku beli… baru berjinak2 pakai la kiranya… buat masa nih aku beli warna merah yang dinamakan AMBER RED… korang jangan panik ya warna ni bila korang apply tidak segarang yang korang nampak di gambar bawah nih… so jangan risau ya….



240520114948
240520114949


walau pun nampak sangat garang warna merah tu tapi bila korang apply dan combine ngan color lain akan nampak sangat sweet..





ok sekarang masuk pla ke bahagian bibir. aku ada beberapa produk dari Elianto…
240520114952
ni namanya Sweet Kisses Lip Gloss..
lip gloss ni ada sedikit warna gold… bila kena pakai warnanya sweet saja…

240520114955
ni pla, Sunscreen Lipgloss SPF 15
warna yang aku beli adalah chocolate
lip gloss ni lindungi bibir aku dari kering oleh matahari..


240520114956
ni juga lipgloss namanya, Nourishing Fruit Juice Lip Gloss no 04.
lip gloss ni sangat fresh dan korang boleh hidu bau buah-buahan bila korang apply lipgloss nih…


ok selain eyeshadow n lipgloss, aku juga gunakan eyeshadow primer dan concealer dari Elianto..
240520114953
ni Eye Primer 01.
eye primer nih penting untuk membantu eyeshadow korang stay lebih lama… kalau cuaca panas korang mesti pakai eye primer atau eye base untuk mengekalkan eyeshadow korang…


240520114954
ni pula concealer yang aku pakai no 01 Medium..
penting korang pakai concealer untuk menutup cela atau pun dark circle bawah mata… kalau student macam aku nih concealer adalah sangat penting…
apa penting bila korang apply concealer di bahagian bawah mata ialah untuk dab kan jari manis korang. jangan gunakan jari yang lain sebab jari yang lain lebih kasar… blend concealer perlahan2…




okey la… rasanya tu sajalah yang aku mau kongsikan ngan korang… nanti kalau ada masa aku akan share pula brand lain yang aku ada ya… so, kalau korang berminat ngan produk Elianto nih korang p la kedai2 diaorang ya… setahu aku Elianto nih da banyak cawangan di seluruh negara…
jumpa lagi next entry…

4 comments:

Lelord said...

wah byknya, akak cuma ada lipgloss elianto je huhu

saida said...

loikeeeeee

HonEyBuNNy said...

wah..

banyaknya barang elianto...ila suka perfume elianto...hehe

**jom join 1st giveaway sifu & ila..hehe

MiSS Fyda said...

Lelord: ala kak beli masa sale je ni.. hehehe

saida: loikee tu syg

HoneyBunny: perfume? belum cuba pon lagi... nanti aku ter ya