Buat duit sampingan di sini

Tuesday, February 15, 2011

120 eyeshadows dan berus makeup!!!

salam all... 
ok kali nih aku mau share hobi aku yang tidak pernah aku share disini.... 
aku nih sebenarnya suka untuk main2 n pakai makeup... eya makeup>>>eyeshadows, blusher etc etc etc...
obsesi nih aku sedar masa aku mula masuk U... adik aku... Alyy yang cetuskan lagi minat dan obsesi aku nih... dia bagi aku video2 tutorial makeup... kalau tidak silap dia cuma  bagi 3 atau 4 video... dari situlah aku start download video2 makeup dari youtube... ada 2 orang yang aku admire betol dalam bidang mekeup2 nih...
pertama, Bubzbeauty...
dia nih chinese look sikit la... sangat2 kiut n sweet...




kedua, Michelle Phan...
yang ni guru makeup dalam youtube... lebih matang dari bubzbeauty... 


nah dua2 cantik kan? hehehheheh
sbenarnya sepanjang aku minat makeup nih aku berjinak2 membeli barangan makeup... tapi, teringin jua membeli barangan makeup yang besar2... selalu beli yang duo eyeshadow jak.... berus makeup pon x lengkap n agak payah mau achieve apa yang aku mau....

aku mau eyeshadows macam 120 pallete n berus macam mak andam.... ditakdirkan Allah SWT aku terjumpa kawan yang business makeup nih... nah, dia jual murah tau..... dia cakap aku akan dapat komisyen kalau jual barangan dia nih.... so, aku pon snap2 palette dan berusnya.... manatau boleh beli barangan makeup dengan dia... hehehheh

ni palette 120 eyeshadows....
sangat2 bagus tau colour dia... senang blend n long lasting tau... aku da try pakai seharian, warnanya x luntur pon...










Harga: RM80.00 tidak termasuk postage la...
setakat nih, pallete yang dia terima dari dealer tidak pernah pecah kerana dihantar dengan perlindungan span2.. macam nih...




ni pla berus makeup... yang pict nih 24 batang...






berus2 nih besar tau hampir saiz botol mineral kecil...
Harga:72.00 tidak termasuk postage...

kalau area Kota Kinabalu, tidak perlulah postage...


bah, kalau korang berminat, emel atau komen saja....

29 comments:

dynda zainurfarina said...

murah ek.. nie mac ori ke fyda? lama da cari palete nie tp tak reti sgt pakai eyeshadow..xpenah try pon.. suka natural jew hihi

dynda zainurfarina said...

murah ek.. nie mac ori ke fyda? lama da cari palete nie tp tak reti sgt pakai eyeshadow..xpenah try pon.. suka natural jew hihi

MiSS Fyda said...

ori atau tidak tak pasti pula la... tapi staka fyda pakai arituh ok jak...

EB said...

Waaa bCantik la btul ni kn.. hehehe..

aanie said...

sy pun blaja mekap dgn michelle phan jgk...
minat gak dgn pallete tu tp tkt x pakai je..hehe...

MiSS Fyda said...

EB: ahhahah tu kan lumrah kalau dgn perempuan...

aanie: heheheh sist, kita serupa ya... huhuhu

MakeItSimple said...

nak tanya berus mekap tu still ada lagi tak

MakeItSimple said...

ada lagi tak berus mekapnya
sangat tertarik

MiSS Fyda said...

make it simple: jap tanya dealer dulu ya...

MiSS Fyda said...

makeitsimple: berus nih ada lagi stok

LurVeLadYbuG said...

hye..nak tanye brush set tu lembut x?
ade stok lg x?
nk beli :)

MiSS Fyda said...

Lurveladybug: hai.... berus tu standard la... lembut dan senang di pakai... saya da kontek dealer... dalam 2 atau 3 hari saya bagitau balik ya....

Izzah Farihah said...

Hai, nak tanya, kawan still jual ke? I berminat lah nak beli

MiSS Fyda said...

jual lagi tapi kena tanya dealer dulu la ya... kalau nak bagitau la dulu nak beli apa?

m!ssLuvEyAnA said...

salam nak tanye, palette n brush tu available lg tak ?

special cheese tart said...

hai..set brush tu ade jual lg ke?n set eyeshadow tu..color die tahan lame tk?i berminat nak beli..

masz said...

dr swk.nak tanye.msh ada tak set palette dan brus.kalau g swk bp p0stage dan sampai brapa hari?

masz said...

hye,kalau nk bli mcm mane?

In My Heart said...

ada lg tak brush tu?kalau area selangor hantar juga kan?

Syazny said...

hai tuan punya blog.....sabahan ker....

CikLavender said...

Boleh k nk order? Nk both make up pallete and the brush.. please rep..

CikLavender said...

Please....

CikLavender said...

Boleh k nk order? Nk both make up pallete and the brush.. please rep..

CikLavender said...

Boleh k nk order? Nk both make up pallete and the brush.. please rep..

MiSS Fyda said...

boleh.... sila e-mel saya ya... tunggu e-mel awak neh...
ni e-mel saya fyd_dang@yahoo.com.my

mama said...

Macam brminat je berus tu.. norhasliza3173@gmail.com

MiSS Fyda said...

kalau berminat sila la sms atau kol saya.. lagi senang kan? 0138915803

aisah senang said...

salam...masih ade lagik ke pallete 120 colour ngan set brush tu??

MiSS Fyda said...

salam... ada lagi... kalau berminat jangan segan & silu kontek saja saya di 0138915803