Buat duit sampingan di sini

Wednesday, August 29, 2012

Free Game Baby!!

Salam semua… rajin pula aku mengupdatekan blog ini ya… huhuhuhuu.. maybe sebab aku banyak masa lapang & aku bosan.
ok.. duduk umah selain tolong2 mom apa lagi lah yang aku boleh buat. Konvo pula masih nun jauh di bulan 10. jadi aku pon bosan2 main game la apa lagi.

entri kali ni pasal game yang aku sedikit addict la. opppsss, jangan anggap game nih sebarang game tau… game ni bagi aku bukan buang masa semata2 (walaupon kesemua game memng pon buang masa), tapi game ni juga membantu kita berfikir di luar kebiasaan (senagn cakap luar kotak fikiran..)
tidak faham??? game nih sebenarnya bagi kita satu situasi yang mesti kita selesaikan. hint2 ada la juga diberi tapi sedikit saja yang lainnya kita mesti figure out sendiri. biar aku perkenalkan game nih dulu…
TADA!!!

images (6)

okay ni lah gamenya. game nih keluaran 2D Boys…ringkasnya, dalam game ni kita banyak main dengan Goo Ball. itulah namanya World Of Goo… Goo Ball ni perlu disambungkan sampailah pada paip yang akan sedut Goo Ball yang lain…


images

dalam game nih ada 4 chapter. dalam chapter2 tuh pula ada stage2 yang perlu diselesaikan….
macamana game nih??? ok nih sedikit gambar macamana game ini dimainkan…


images (1)

tengok tuh Goo Ball tu disambungkan sampailah kearah kanan… dia akan jadi macam nih..



images (2)

faham kan… senang ja… nampak paip penyedut di kanan atas gambar?? misinya mesti sambung sampai muncung paip tuh…

ni lagi satu contoh…

images (3)

yang atas nih tahap kesukarannya lebih tinggi daripada contoh sebelum ni…

images (4)

haa… nih da siap sambung… misi tercapai…  semakin tinggi tahap atau stage permainan semakin sukar… tapi jangan risau kalau tidak dapat selesaikan… ada juga butang skip level…

aku suka main game nih sebab mencabar minda untuk selesaikan game nih… lagi pon aku boleh main game nih tanpa install… copy & paste saja… lagi hebat aku letak game nih dalam pendrive saja…

sesapa yang mahu main game nih boleh la amik dengan aku… macamana???? senang saja… tinggalkan komen dalam entri nih beserta emel n bagi masa aku untuk emel game nih  ngan korang ya ooo ya jgn lupa shout di shoutbox aku juga….


enjoy playing & perah otak ya…
ehhehehehehe

(aku da siap semua chapter tinggal chapter special ja… tapi ada 2 stage yang aku skip, hmmmm mo try main juga la yang skip tuh barulah bangga dapat siapkan semuanya… ehheeheh) Open-mouthed smile

kredit gambar dari MrGoogle...

5 comments:

Suburbanzero said...

huish, game mencabar minda

MiSS Fyda said...

hahah cuba dulu... mau ke? kalau mau tinggal emel jak.. ehheheh

Suburbanzero said...

boleh jak mo try. nah emel jamilulhakim@gmail.com.
tq ;)

MiSS Fyda said...

da send... gtau pndapat sal game tuh ya

Arham Md Ali said...

Rasa pernah main game ni dulu, tapi sekejap je, sekarang jarang gila main game, lagi minat membaca dan amek gambar.