Buat duit sampingan di sini

Sunday, December 19, 2010

Famili Feast!!

Salam all..

Ni entry lates…. Semlm… malam minggu kan? So mama n bapa aku bawa la kitaorg jalan (aku, aly n lyn sebab bdak laki 2 org tuh uda cabut jalan awal2 lagi..) kami decide p makan2 di Anjung Selera… destinasi spesifik Lagoona Café(kalau x silap ejaan la), alah gerai kedua dari parking tuh… kami regular customer tau…

Sekali datang jak di Anjung Selera, Lagoona Café pla cuti… jadi untuk memudahkan kami pon duk sebelah gerai Lagoona Café tuh(gerai pertama sekali dari parking)… datang la seorang pelayan ke meja kami… mulanya aku n mama jak sampai dulu manakala yang lain cari parking…

Mama: order minum dulu la..

Aku: bah, bagi saya the tarik ping(the tarik ais).. mama?

Mama: aku pon the tarik panas ar dik.. makan ko dang?

Aku: mee goreng ayam dengan telur mata lembu…

Mama: eh, bukan ko mau mee basah ka? Order la mee basah berkuah lagi…

Aku: bah, tukar order la… mee basah seafood dengan telur mata lembu… bole kah?

Pelayan: apa??? (sedikit tinggi nadanya..

Aku: tukar mee goreng tadi dengan mee basah..

Masa nih mama lain da muka nya… aku pon macam mo marah jak pompuan tuh…

Mama: bagi aku nasi goreng lalap la…

Aku: tu jak ka ma?

Mama: ni dik lauk ka? Yang small nih berapa? (walau pon ada tertulis di menu agak kecil n blurr so mama kurang Nampak..)

Pelayang: ada harga di menu tuh…(sambil memalingkan muka…)

Mama: bagi ni lagi lah satu yang small saja

Tu jak la conversation kami ngan pelayan yang aku rasakan agak kurang ajar… nilailah sendiri… tapi ikut pengalaman dulu masa tolong mama jaga restoran, tindakan pompuan tu agak kureng skit… walau pon maybe pompuan tuh bermasalah, dia x patut tunjuk ngan pelanggan… trus mood makan macam terganggu skit…

Pas tuh baru aly, lyn n bapa datang….

Aku sempat jua snap2 pic… semua orang ada except bapa yang enggan bekerjasama….(xpa2 huhuhu)



menu aly: Mee Hoon Goreng Special




Menu mama: Nasi Goreng Lalap




Menu tambahan: Sotong Asam Manis




menu Lyn: Mee Hailam



Menu aku: Mee Basah Seafood ngan telur mata lembu



ni pla gambar org2 yang gumbira dibelanja...

Aly


Mama


Lyn


Aku




TQVM 4 reading...

1 comment:

Betta sp said...

emmm...nampak mcm cedap:)