Buat duit sampingan di sini

Saturday, January 1, 2011

Holiday di Semporna vol 1

salam all.... 
haa... lama kan baru aku wat citer pegi Semporna nih??? huhuhu... so sowi ya korang2... aku sangat sibuk untuk mencuci pakaian n kemas umah apa tidaknya uda lima hari umah nih ditinggalkan..(actually, adik aku seorg jak jaga umah sebab x cuti utk bdak2 poli....) entri sal holiday nih aku post secara bersiri takut korang bosan lak lau panjang betoll


vol 1 nih sal perjalanan kami ke Semporna
kami guna 2 kereta pegi Semporna nih... cadangan awal akak aku Lynkin n adik aku Aly x ikut, tapi bila aku cakap jak diaorg rugi kalau kami p pulau tros tukar pikiran...(kuat juga ar daya hasutan aku nih....)
dalam perjalanan lebih kurang 12 jam tuh sempat lagi kami berhenti2 di sepanjang jalan... mau makan la... rehat la... cari toilet la... tapi yang siyoknya sempat juga kami singgah di tanah tinggi Kundasang dan Ranau... oleh sebab kami jalan pagi so, sampai jak di tanah tinggi tuh jelas2 Gunung Kinabalu di depan mata.... (cantik weh....) 


ni la keta yang kami guna... avanza+viva...


pemandangan pagi yang nyaman...


Gunung kinabalu yang sangat jelas.......agak2 mendung tapi x hujan pon



ni pla gambar kitaorg yang singgah di tower utk pose2....





sampai di pekan Ranau kami singgah pla beli snek2 tuk dimakan di perjalanan... biasalah jalan jauh kan... hehehehe

ni gambar gerai sayur yang berdekatan aku time tuh.....



kami sampai di Semporna lebih kurang jam 5 petang...
utk vol 1 nih aku tamatkan disini dulu ya...


TQVM 4 reading...   :)




4 comments:

Nasriq said...

Jauhnya perjalanan...kenapa tak landing dekat Tawau jea...dekat dah dengan Semporna... Tapi apa yang ada di Semporna?

MiSS Fyda said...

hehehehhe.... uda banyak bala tentra yg join mahal kalau naik flight

nad said...

dear, napa mcm nmpk chubby? hehe. nvmind, ada geng mu jg 2. aku laa tue. haha~~

MiSS Fyda said...

mang uda chubby sesangat nih... huahuahua