Buat duit sampingan di sini

Thursday, January 6, 2011

Holiday di Semporna vol 2

salam all... haa kali ni mau sambung citer sal holiday di Semporna lagi.... so sowi ya lambat mau post... aku sebenarnya sekarang di UMS da... almaklumlah  cuti sem tamat uda... so beberapa hari nih sibuk jak memanjang untuk berpindah masuk hostel...

ok sekarang balik pada tajuk yang asal...
kami sebenarnya pegi Semporna melawat sanak saudara belah mama... maksud aku, kami melawat pacik mama n familinya... mama sebenarnya rapat ngan diaorg sebab dulu time mama muda, dia penah tinggal sama2 diaorg n jaga anak2 paciknya iaitu cousin2nya.... sekarang semua cousin2 mama tuh da besr n berumah tangga n beranak pinak...

time kami di Semporna banyak aktiviti yang kami terlibat...
cousin2 aku nih kebanyakannya teenagers.... tapi kan yang aku terkejut skit nih diaorg nih banyak habiskan masa dengan sukan n bukannya melepak n buang masa..(i'm so proud of them... ^^,v )
sukan yang diaorg main nih bola keranjang.... nama team diaorg tuh SEJATI BLITZ...sempena nama kampung diaorg tinggal... KG SEJATI .... masa kami tgk diaorg bertanding tuh semifinal... diaorg menang tau... (go go Sejati Blitz!!!!)...


perbincangan strategi masa time break..


permainan yang sengit..


cousin2 yang bermain sedang bersedia...



pemanasan badan sebelum perlawanan..


aku dok ngan Aly (adkku) n macik2 yang happening tuk support cousin2 main.. (Sejati BlitZ!!!!!)




lepas jak menang, kami balik buat surprise buffday parti utk macik mama... nenek cousin la...hehehhe banyak makanan korang tau... (nyum2....) aku sempat snap bberapa pic sempena parti tu....






Aunty Pidut yang semangat conduct nyanyian "happy birthday" utk nenek...


 nenek n atuk yang diraikan bersama...


 Lynkin yang di-snap secara candid


 Mama yang di-snap secara sedar...

 ni pla pict aku n geng2 cousing yang kecil molek.....

 ngan Yaya (Laila yang tgk lain...)


 cousin2 lelaki yang rockers!!


photoshoot ngan diaorg yang sweet n naughty nih
.
.
.
.




ni pla photoshoot teratur n rasmi... huhuhuhu
.
.
.
.
.
..
..
..
.

nenek n mama yang lama x jumpa...


 ni famili nenek n atuk....(sorg lagi anak nya yang x join)


 nenek n atuk + cucu diaorg (ni blom semua yang join nih)


famili aku bergambar ngan atuk n nenek... (sorg lagi xda, Boboy)


ni pla kami adk beradik amik gambar ngan mama... (bapa sibuk tgk bola... adk llaki, Boboy di kk... Aly tukang amik gambar...)


untuk kali nih sampai cini jak yaa... entry nih aku rasakan terlalu panjang da....
ooo ya, tggu vol ke-3 ya...

TQVM 4 reading...
:)



2 comments:

QiA said...

sronok nye dapat big n happy family mcm fyda... jeleznyeee~~

happy je tengokk...

MiSS Fyda said...

tima kasih qia... i'm greatful also...