Buat duit sampingan di sini

Friday, January 7, 2011

Holiday di Semporna vol 3

salam all...
spt yang lalu2 entry nih sambungan pada entri holiday di Semporna ari tuh...
entry ni paling best sebab kami pegi pulau... (YEYYYY)...
ok2 cukup2... over excited pla...
so, kitaorg pon pi la Pulau Sibuan... area2 Semporna jua... lebih kurang 30 minit naik speed boat... nasib baik cousin2 yang di Semporna ada bot sendiri... so kira beruntung la... lagi pun 2 org pacik aku, Uncle Hassan n Uncle Rosli bekerja berkaitan dengan diving... seorg instructor n seorg divers... Pulau2 area Semporna no hal ja bagi diaorg...




so, kitaorg pakat2 masak n bawa g pulau... siap ada yang sediakan tali buat pertandingan tarik tali... (fuhhh... giler la plan diaorg nih...)








ni lah bot yang kitaorg gunakan....





ni pla pict yang di-snap sebelum berangkat.... & masa dalam perjalanan...

 persiapan bot oleh cousin2 n Pacik2


 cousin2 yang uda cop tempat awal2...


 lambaian kasih Bapa... (hehhehehe)


 Aly yang pose abis.. (apa jojie n bapa tgk tu????)


 keadaan dalam bot kami(bot yang besar n ada 2 enjin)


Bapa yang trip jak memandu bot... (ahaks...)


 semua sibuk pakai sunblock....


 aku n Lyn yang xcited...(hehehhe)


bot lagi satu.... separuh cousin n macik ikut bot yang lebih kecil...



 pict pulau yang sempat di-snap semasa perjalanan...


another pulau yang di-snap...


selepas 30 minit perjalanan (atas air ye... hheheh), kami pon sampai di Pulau Sibuan...
pulau nih agak kecil n boleh dironda dengan jalan kaki ja... lebih kurang 20 minit da dapat keliling pulau...
sampai jak kami, cousin2 kecil2 nih uda berlari ke pantai n mandi manda... macam x mau kuar da lepas tuh...
mula2 cadang x mau mandi just snap2 gambar ja tapi bila tgk cousin2 yang lain mandi jeles tros masuk dalam air...(wahahahha)... siok gila weh mandi pantai di pulau... uda lah airnya jernih.... pasir pon putih melepak.... memang x dapat dicari di KK... setakat pantai Tanjung Aru n Tanjung Lipat x dapat challenge....

cousin kecik yang tros mandi walaupon x sampai seminit trun dr bot...


 gembira tol diaorg nih


 tangkap gambar ngan Lyn


 kali ni ngan cousin, JOJO


 diaorg yang santai di pasir dulu


 bapa yang mencuba diving ngan tangki gas...



YAYA n PUCHI yang gelap gelap uda x mo kuar dari air



JOJIE yang kepenatan(air masuk telinga da...)


JUNJUN pon sama x mo kuar air




 ni pla DANDAN... ntah tarik apa da tuh... siap pakai lifejacket...




Eyang pon da kalah2 divers...



PATEE' ni pandai berenang can duyung tau...








acara tarik tali yang sempat di-snap..











selepas hampir seharian, kami pon pulang lah... dalam jam 3 gtu... tersangat la penat n terbakar muka...
nah... aku balik KK ngan muka terbakar...



 on way balik...




keadaan dalam bot... semua kepenatan n terbakar muka...




korang mo tgk muka aku??????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nah... udang rebus!!!! (wooo   T.T)








TQVM 4 reading...
:)

9 comments:

arep_lockermonth said...

huhu :P syok banget@

Nasriq said...

Best ek?

Next 2 week akan ke Semporna - Tawau...

NaDia A OtHMaN ^_^ said...

beb dear, sgt best o holiday trip ko. mo join nx tym hehe~~ tapi udang rebus 2 mantap laa.. *wink*

MiSS Fyda said...

arep: mang syioook abis bah... hehehe

Nasriq: eya??? bah p pulau satu kemestian...

nad: huahuahua beb... mang mantap nih... udang galah bah...

Huszaini said...

bestnye! Kalau pergi sini boleh dapat diskaun tak dengan pakcik awak tu? teringin nak dive kat sipadan or mabul huhuhu

MiSS Fyda said...

Huszaini: memang besh la... heheheh saya bole bg kontek uncle saya kalau kamu berminat... ooo ya dengar cerita Sipadan mang best...

Nasriq said...

tak jadi la...tukar plan.
next week turun kk...

nest month baru turun tawau...

so...any suggestion?

Huszaini said...

Ok ok nanti bila ada rezeki, dapat pergi sana, saya contact awak... huhuhu.. harap2 dapat pergi tahun nih jugak!!

MiSS Fyda said...

Nasriq: ooo... kalau di kk banyak yang happening... shopping pon ok... shopping mall yang baru buka sini Suria Sabah... ada juga shopping mall yang lain macam 1Borneo & Wisma Merdeka... kalau tempat yang besh, bole pegi Jesselton Point, Air Terjun Kiulu... Zoo Lok Kawi... macam2 lah... Di Tawau pla ada Taman Bukit Tawau, Balung River, Bukit Gemuk... banyak la tmpat2 besh di Tawau... Semua tempat nih popular di sana... apa lagi??? jom la ke Sabah... ehhehehe... (Kalah2 pemandu Pelancong uda aku nih...)




Huszaini: ok... boleh juga... datang sini nanti kontek tau...