Buat duit sampingan di sini

Thursday, January 13, 2011

Saya Pelajar UMS

salam all...
haa ni aku mau join Sahabat Blogger dalam kategori Pelajar Universiti Awam...

aku nih belajar di Universiti Malaysia Sabah (UMS)...


aku nih amik Kursus Pendidikan dengan Sains Sosial (HT17)













aku masuk di Ums nih tahun 2008 dan dijangka abis tahun 2012 (insyallah)

Pengalaman pahit manis di Ums nih sebenarnya hampir semuanya manis... yang paling manis aku dapat banyak kawan n jumpa ngan MrRite.. selalunya kami berdua pergi kuliah bersama2... buat kumpulan pon sama2... hampir semua hal aku di UMS aku buat sesama MrRite nih... lagi satu kenangan yang besh.... di UMS nih juga aku berpeluang memakai YUKATA sempena minggu Kebudayaan Jepun... banyak lagi lah kalau mau diceritakan sungguh panjang lebar nanti entry ini....

kalau bercerita pasal pengalaman pahit pula setakat nih yang pahit aku kena blajar subjek yang aku x suka... Bahasa Mandarin.... sangat lah payah untuk belajar bahasa nih lebih2 lagi kalau aku x minat langsung.... (so sorry Miss Tang)... tapi aku lulus juga subjek nih tau....

ni antara pict yang aku amik sepanjang di UMS...



haa ni aku pakai baju koprat di kafe....


 ni la YUKATA... yang seblah aku tuh BFF aku, Bell


 cuba spot mana satu aku??? hujung kanan korang la...
masa nih buat program di Kundasang.... 
sempat bergambar sebelum balik..
lokasinya Kem Birotatanegara Kundasang


ni yang serba kuning menyala ni time jadi fasilitator Monggu Suai Mesra UMS..
jadi Fesi utk junior2 baru masuk...



ni gambar masa sem 1... (kalau x silap la..)
ni belum semua nih.... ada separuh g yang x join photoshoot nih...


rasanya uda aku penuhi syarat2 nya...

16 comments:

chacha said...

aumcakkkk!!
haluuu hye2..~~
salam perkenalan dari UUM... :)

QiA said...

awk cantik n sweet...

kite pun ade mcm2 kenangan...

time paling seronok bila 1st time masuk U

paling sedih bila kite ambik last paper n last time ngn membe2

hari bangga dan berbaloi baloi bila konvo nanti

hantu GiGi said...

salam perkenalan hantu gigi dari UIA!!!aummmm!

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

.vna erman. said...

hye...nice blog
feel free to follow my blog

http://www.vnazone.blogspot.com

MiSS Fyda said...

Salam perkenalan semua... wahhh happy gila aku kamu datang bertandang d blog aku nih

p@kcikLie said...

salam kenal...info utk anak saya nih...Tq.

SyamimiAbManah said...

akak! best tak duk sana? sy dpt twrn kat sne. hurmm.. takut laa.

Izzati Yaacub said...

Saya pon study at UMS jugak tapi baru 1st year..
Salam kenal AKAK SENIOR !! ><

Arianna Lee said...

salam fyda, ni email saya iqa.sister@yahoo.com
saya berminat ingin mengetahui course yg awak amik ni,.klu x keberatan,sila email sy. semoga fyda dpt membantu.

Anonymous said...

salam fyda, bole email sy? iqa.sister@yahoo.com
sy nk bertnya ttg kos yg awk amik ni. plss..urgent

Anonymous said...

haii . saya pon dapat temuduga untuk pengajian pendidikan sains sosial . boleh kongsikan taak detik2 awak pergi temuduga .. soalan2 . tips . tak kisah apapon asalkn berguna untuk temuduga . terima kasihh

MiSS Fyda said...

salam dan hai semua yang komen... lama gila tidak tengok post nih...
Anonymous: disebabkan terlampau lama aku tidak ingat betul... tapi yang pasti aku kena suruh perkenalkan diri dalam bahasa Inggeris. yang lain cuma tanya2 tentang sekolah lama aku... pernah juga lecturer aku bagi tau yang kami terpilih nih sebab penemuduga tuh tahu kalau kami dapat jadi guru.
hmmm harap2 komen aku nih dapat membantu. satu ja tips aku bagi... suara mesti jelas dan mesti yakin. jangan lupa juga patuhi etika pemakaian guru. kalau boleh kemas dan nampak macam guru

Anonymous said...

thank you for the tips . brguna sangat :D

fatin said...

Best x kos ni... btul ke kne bljr mndrn???

Anonymous said...

Nak tanya... apa itu pendidikan sains sosial... bljr tentang apa????boleh terangkan secara terperinci