Buat duit sampingan di sini

Tuesday, January 18, 2011

obses ngan B A Y I.........




Salam all..
hm kali nih aku mau share ttg obsession yang aku hadapi lama da... (macam penyakit pla...)..
bukan penyakit ya... ok sebenarnya sejak kecik lagi aku nih obses ngan BABY... (ok sekali lagi B A B Y)...
harap maklum ya... aku bukannya kemaruk uda mau kawin tapi aku nih sangat suka ngan bayi... hehhehe (Mr Rite advantage ka tu??? huhuhu)...




TQVM mr GOOGLE




obses aku nih bukan jak pada bayi tau... ngan barangan bayi lagilah.... kalau korang jalan ngan aku bawa aku jau2 kawasan bayi kalau x semua mau aku pegang... mcam mau beli pon ada... malangnya x bayi yang berdekatan... anak2 cousin smuanya jau2 belaka......ari tuh MrRite bawa aku jalan d Giant 1B... bila kami lalu kawasan baby aku pon kalah2 mama budak pilih barangan tuk anak... ehheheh... tapi serius nih mang kiut bah barangan baby nih.... 


cuba korang tgk nih....


ni katil baby yang siap ngan kelambu lagi



ni pla tilam bayi...



travel bag yang boleh simpan lampin n baju serta tuala bayi..


ni kereta bayi... hehehheheh... aku suka yang nih sbb simple n cute


benda nih aku x tau panggil apa... tapi penting utk practice bayi berjalan..


Selain tu... banyak jua barangan yang korang bole beli as a present tuk famili or kawan yang baru menimang cahaya mata.... ni antara suggestion aku la...




hamper barangan bayi... siap da harga lagi nih... dalam hamper nih ada macam2 tau... wet tissue, shampoo, losyen n macam2 g...


stokin bayi yang kiut... aku pegang bih yang pompuan punya... ada jua tau utk bayi lelaki...


baju tido... ni yang sluar tros melekat ngan stokin... memudahkan si ibu...


benda nih pon sesuai sbg hadiah lebih2 lagi kalau bayi tuh da stat makan... napa? sebab nih napkin bayi... pasang di leher dia n bagi dia makan... jd makanan x kena baju dia..



kalau korang rajin, belilah barangan yang uda di pakej kan cam nih... korang cuma tinggal buat lam btk hadiah atau hamper... lagi best kalau korang kreatif...


heheheh suggestion last nih ada pla muka aku... nih pillow bayi... maybe korang x nampak dari dpn.. sbnarnya, pillow tuh ada lekukan di tengah supya kpala bayi stay n x terjatuh dari pillow....

5 comments:

arep_lockermonth said...

baby dalam gambr tuh cute lorh!

!eNa PnG said...

Fuhhhh....


dasyat.. tak sabar la tue eh...

MiSS Fyda said...

arep: mang kiut... pelakon tu... baby tuh namanya Mason yang dalam drama korea "BABY & ME"

!ena: ehheheheh mang obses dari dulu lg la... heheh

NaDia A OtHMaN ^_^ said...

sbr, beb..
akan tiba jg masanya tue..
ngee~~

Firdaus Kasim said...

sy pasti mesti akan jadi seorang ibu yang baik suatu hari nanti.. hehe.. sy suka arh tgk blog awk, jom tukar url bloglist nk? sy nk masukkan url blog awk kt kisahcintasayang.blogspot.com